Alles binnen handbereik

Woon je in Swifterbant, dan heb je alles om de hoek. Winkels, restaurants, sportclubs, cultuur,
basisscholen, kinderopvang en een prachtige omgeving. Werkelijk alles is binnen handbereik en goed bereikbaar met de fiets en te voet. Het grote voordeel is bovendien dat ’t Luweland om de hoek ligt van de voorzieningen van zowel Dronten als Lelystad. Zo rij je in circa 10 minuten met de auto naar Dronten of in 15 minuten naar Lelystad. Hier verveel jij je niet!

De dagelijkse boodschappen

In de dorpskern van Swifterbant zijn er meerdere supermarkten te vinden waar je je dagelijkse
boodschappen kunt doen. Van een Albert Heijn en Vomar tot een DA Drogisterij. Ook ben je met de auto in 10 minuten in Dronten waar je in meer dan 120 winkels in Suydersee Dronten kunt winkelen. Van supermarkten, boetiekjes en speciaalzaken tot grotere kleding- en schoenenketens. Het stadscentrum is vernoemd naar de Zuiderzee, het huidige IJsselmeer, en is een verwijzing naar de scheepvaart.

Winkels en horeca

Een dagje flink gaan shoppen of een cadeautje kopen en tussendoor lekker lunchen op het terras? Dat kan allemaal in Lelystad of Dronten, op een steenworp afstand. Ga lekker een dagje winkelen in Fashion Outlet Bataviastad. Bezoek een week- streekmarkt of braderie. Pak daarna een terrasje en ga heerlijk dineren bij Aan de Fonteyn, of De Rede in Dronten. Of geniet van een diner aan het water bij restaurant At Sea.

Liever wat dichterbij? In Swifterbant kun je een hapje eten bij Hai Yan Palace of Picasso. Een taartje eet je bij Bakkerij Tietema. Wil je liever thuis koken dan zit de Vomar Voordeelmarkt of de Albert Heijn om de hoek. Ga ook eens langs bij 'Bij ons op de boerderij' voor een high tea of een proeverij.

nieuwbouw 't Luweland

Kunst en cultuur

De regio waarin Swifterbant ligt staat natuurlijk het meest bekend om attractiepark Walibi Holland en het jaarlijkse Lowlands Festival. Maar er is meer te doen in de omgeving. In de gemeente Dronten barst het namelijk van de kunstwerken. Deze kunst is te zien op straat, langs het water of in een park. Je kijkt je ogen uit. Zie, voel, verwonder en geniet hier een dag lang van de kunst. Benieuwd waar je moet zijn? Kijk dan hier! Ook musea vind je in Dronten en Lelystad. Eindig je avond met een theatervoorstelling of een film bij theater De Meerpaal en je dag is compleet.
image alt

Scholen en opvang

In Swifterbant zijn meerdere basisscholen én is er een kinderopvang te vinden, zoals Openbare
Basisschool De Duykeldam, De Branding of kinderopvang ‘t Fantje. Ideaal om je kinderen met de fiets naar school te brengen. Ook zijn er veilige speelplekken voor kinderen en kan je gezellig met de kinderen naar kinderboerderij de Bambibof. De middelbare scholen in Dronten kun je met het OV of de fiets gemakkelijk bereiken. Na school kunnen de kids lekker zwemmen in zwembad De Abelen of ravotten in het Swifterbos.

image alt

Sport en natuur

Sporten in de natuur van Swifterbant is een ware beleving. Zie jij jezelf al hardlopen in het Swifterbos? Of ga lekker fietsen door het prachtige polderlandschap. Natuurliefhebbers halen hier hun hart op. Vanuit Swifterbant rijd je gemakkelijk naar twee prachtige natuur- en recreatiegebieden: de Weerribben en de Oostvaardersplassen. Lekker een dag de natuur in met je partner, kids en de hond. Hier kun je naar hartenlust fietsen, wandelen of struinen in de bossen, langs meren en rietvelden. Ook zijn er genoeg sportclubs zoals tennisbanen, de voetbalvereniging, biljartclub, shortgolf en De Fitloods. Met tal van sportverenigingen en mogelijkheden om te recreëren in de natuur heb je ruim voldoende opties om gezond en fit te blijven.