Planning 't Luweland in Swifterbant

In 't Luweland, het nieuwbouwplan in Swifterbant, realiseren we circa 750 woningen. Die bouwen we niet allemaal tegelijk, maar in verschillende fases die we na elkaar in verkoop brengen. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de start verkoop en de nieuwbouwplanning van 't Luweland.

Verkoop In de Luwte fase 1a en 1b in voorbereiding

Op dit moment zijn we bezig met de voorbereidingen voor de verkoop van In de Luwte fase 1a en 1b in Swifterbant. Naar verwachting start de verkoop rond de zomer van 2024. Zodra de start verkoopdatum definitief is, informeren we je hierover op de pagina Nieuws én via de nieuwsbrief van 't Luweland.


N.B.: De woningtypes van In de Luwte fase 1a en 1b staan online. Je kan je vanaf nu aanmelden als belangstellende voor jouw favoriete woningtypes. Doe dat snel. De inschrijfduur telt namelijk mee bij de toewijzing van de woningen, wanneer er meerdere kandidaten zijn voor hetzelfde bouwnummer.

Steeds meer informatie

Vanaf het moment dat de woningtypen online staan, volgt steeds meer informatie over de woningen op deze website. Alle nieuwe informatie, zoals de (concept)plattegronden en de (concept)impressies, vind je terug op de pagina Woningen. Uiteraard melden we het zodra er nieuwe informatie beschikbaar is. Houd hiervoor de nieuwsberichten in de gaten.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkeling en fases van ‘t Luweland? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Laat hiervoor onderaan de pagina je e-mailadres achter. Kun je niet wachten om ‘t Luweland te ontdekken? Schrijf je in en ontvang alle updates in je mailbox.

Wat kun je verwachten?

  • Circa 2 maanden voordat de verkoop start, delen we de conceptprijzen per woningtype op de website.
  • Binnen 1 tot 4 weken voor start verkoop plaatsen we de bouwnummers met specificaties en definitieve prijzen op de website. Vanaf dan kun je favoriete bouwnummers toevoegen aan je wensenlijst in je Mijn Eigen Huis-account.
  • Op het moment dat de verkoop start, komen alle verkoopstukken online bij de bouwnummers, zoals de verkooptekeningen, optielijst, technische omschrijving, de concept contracten, et cetera.
  • Zodra de verkoop start, kunnen we een indicatie geven voor de verwachte start bouw en oplevering van de woningen.
  • Zodra de inschrijving is gesloten, vindt de toewijzing van de woningen plaats. Hoe dat toewijzingsproces verloopt, lees je op de pagina Toewijzing.

Prognose start bouw en oplevering

Zodra 70% van de woningen is verkocht, de locatie bouwrijp is gemaakt en er een onherroepelijke omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) is afgegeven, kan de bouw starten. Vanaf dat moment kunnen we ook een voorzichtige prognose geven wanneer de woningen worden opgeleverd. De bouwtijd van grondgebonden woningen bedraagt gemiddeld circa 1 jaar, afhankelijk van onvoorziene factoren zoals slechte weersomstandigheden, leveringsproblemen van materialen of vertraging bij nutsbedrijven.

  Voorzieningen in de buurt?
  Is 't Luweland goed bereikbaar?