‘t Luweland geeft je de ruimte

Wonen in een gloednieuwe en groene buurt in de polder in Flevoland omringd door een oer-Hollands en waterrijk landschap, op steenworp afstand van het glinsterende Ketelmeer. Dat is wonen in Swifterbant. Een jong dorp en toch omringd door historie. Hier woon je op een unieke plek en heerlijk rustig, omgeven door een weids landschap én in een mum van tijd ben je in Dronten of Lelystad! Iets voor jou? Maak kennis met nieuwbouwproject ’t Luweland. 

Wijk met uniek karakter

In ‘t Luweland worden de komende jaren circa 750 koop- en huurwoningen gerealiseerd in verschillende fases. Van rijwoningen en 2 onder 1 kapwoningen tot vrijstaande woningen en appartementen. Een unieke uitbreiding van het dorp Swifterbant, maar vooral een mooi plan met een duurzame toekomst. Een prachtige plek om te wonen, leven, creëren en spelen voor jong en oud. Iedereen is hier welkom; van starters en koppels tot gezinnen met kinderen en senioren. Een gemeenschap waar jij je buren groet, een praatje maakt op straat, voor elkaar klaarstaat en nieuwe vriendschappen sluit voor het leven. Hier geniet je van het buitenleven. Is dat jouw woondroom?
image alt

Typisch Flevolands polderlandschap

De sfeer van Swifterbant is dorps en de setting landelijk. Een stap buiten de deur en je ziet een groen polderlandschap met enkel molens en boerderijen. Het buitenleven staat hier centraal en daar geniet je volop van. Hier fiets je over dijken, langs uitgestrekte landschappen, meren, door bossen en langs tulpenvelden. De omgeving is adembenemend mooi. Een omgeving die vrijheid ademt. Overal waar je kijkt. Na een dag werken kom je thuis in ‘t Luweland en kom je meteen tot rust. Toch nog even de hond uitlaten of een klein rondje wandelen? Dit kan in het Swifterbos. Puur genieten! 

Eeuwenoude Swifterbantcultuur

Even een stukje geschiedenis, want wat Swifterbant nog unieker maakt is de Swifterbantcultuur. Zo’n 6000 jaar geleden woonden hier namelijk al mensen. Bij opgravingen in de buurt van Swifterbant zijn in de jaren 50 en 60 prehistorische werktuigen en voorwerpen van een eeuwenoude cultuur ontdekt: de Swifterbantcultuur. Speciaal vernoemd naar het dorp Swifterbant. Het bijzondere van deze cultuur is de manier waarop de mensen leefden. Eerst leefden mensen alleen van jagen en verzamelen, maar Swifterbantmensen deden ook aan landbouw. Dat betekent dus de overgang van jager-verzamelaar naar boer en dat is een mijlpaal in de geschiedenis! 

image alt

Duurzaam en biodiversiteit

De sfeer is gemoedelijk en vertrouwd. Kinderen spelen veilig op straat en mensen groeten elkaar. En toch krijg je hier alle ruimte. Alle voorzieningen zijn dichtbij dus je kunt gemakkelijk lopend of fietsend even naar de bakker of de supermarkt. Er is ook veel oog voor een energiezuinige en gezonde leefomgeving met veel biodiversiteit. De woningen die gebouwd worden zijn volledig geïsoleerd, gasloos en krijgen zonnepanelen en een warmtepomp. Een groene en warme omgeving waar je niet meer weg hoeft, maar dat wil je ook niet meer.

Ontdek Swifterbant

Om je kennis te laten maken met Swifterbant zijn wij langs een aantal bekende plekken in het dorp gegaan en hebben hier interviews afgenomen. Neem snel een kijkje en ontdek onder andere de voetbalclub en de bakkerij.

 

Bakkerij Tietema

 

Bij ons op de boerderij

Swift '64