6 tips voor leuke activiteiten in de buurt van 't Luweland

30 oktober '23

't Luweland ligt in het dorp Swifterbant, dat onderdeel is van de gemeente Dronten in de provincie Flevoland. In Flevoland is genoeg te doen en je vindt hier diverse activiteiten voor jong en oud. Wil je eropuit? Wij hebben 6 tips voor leuke activiteiten in de omgeving.

1) Bataviastad

Op zoek naar wat nieuws voor een feestje, je kinderen, je nieuwe job of een andere gelegenheid? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Bataviastad. Bataviastad bestaat al 20 jaar en is gelegen in Lelystad. Hier vind je maar liefst 150 prachtige winkels met meer dan 250 merken. Er is dus ruime keuze voor iedereen. En een groot voordeel: je shopt hier altijd met korting. Je kunt je hier de hele dag vermaken. Heb je trek gekregen van al dat winkelen? Plof neer bij één van de gezellige cafés of restaurants voor hapje of drankje.

2. Walibi

Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor het hele gezin? Dan moet je beslist een bezoek brengen aan Walibi in Biddinghuizen. Het park heeft attracties voor alle leeftijden én plekken waar je kunt relaxen. Maak met het hele gezin eens een ritje in Drako, trotseer de kolkende rivier El Rio Grande of ontdek het nieuwe familiegebied Speed Zone – OFF ROAD en het spannende Merlin’s Magic Castle. Of je nu jong of oud bent, hier heeft iedereen het naar z'n zin.

image alt

3. In- en outdoor activiteiten

In de omgeving van 't Luweland zijn er verschillende in- en outdoor activiteiten voor kinderen te vinden. Kies je voor lekker klimmen in het Belevenissenbos in Lelystad (het grootste speelbos van Nederland) of ga je liever ronddwalen tussen duizenden vlinders en op ontdekkingstocht over geheime junglepaden in de Orchideeen Hoeve? Heb je hierna nog energie over? Dan kun je de dag afsluiten met een bezoek aan Hans en Grietje Pannenkoekenhuis en speelpark. Een magisch pannenkoekenhuis en speelpark waar je oren en ogen te kort komt: bewegende tafels, behekste vloeren, kamers ondersteboven en magische machines… Er is van alles te ontdekken in dit restaurant!

image alt

4. Stranden

Aan stranden is er in Flevoland volop keus! Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Bataviastrand, het Houtribhoekstrand of het Abbertstrand. Dit zijn slechts een aantal opties. Er zijn kleine strandjes en aan de kustlijn zijn ze vaak ondiep. De kinderen kunnen hier veilig zwemmen, dobberen of poedelen terwijl jij lekker ligt te zonnebaden. Een relaxed dagje uit dus.

5. Musea

Ben je een museumliefhebber, dan zit je in Flevoland goed. Hier vind je verschillende musea voor jong en oud, met thema's zoals geschiedenis, water, wind of luchtvaart. Breng een bezoek aan de bekende LandArt Exposure de hurkende man of het Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad, museum Schokland of het Dutch Digital Art Museum in Almere. Van Werelderfgoed tot hedendaagse kunst, in Flevoland valt genoeg te ontdekken.

6. Watersport

Watersport kan natuurlijk niet ontbreken in het rijtje. Met het Marker-, IJssel- en Ketelmeer in de buurt is er genoeg te doen op het gebied van watersport. Varen, zeilen, windsurfen, wakeboarden, suppen of kanoën. Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Je kunt in de buurt vrijwel iedere watersport doen. En beschik je zelf niet over het desgewenste materiaal, dan ga je langs bij één van de watersportbedrijven in de buurt.

Meer weten over ’t Luweland?

Als je gaat wonen in 't Luweland hoef je dus niet ver van huis om een leuke dag te beleven. Zie jij jezelf hier al wonen en wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief.

Iets vragen? Neem contact op
Meer over de planning Planning 't Luweland