De natuur in: 5 mooie plekken nabij ‘t Luweland

11 juli '23

Rust, vrijheid en ruimte: dat vind je ín ’t Luweland maar ook daaromheen. Met heel veel verschillende natuur- en recreatiegebieden in de buurt, kun je als natuurliefhebber hier je hart ophalen. En wat is er nu fijner dan na een lange dag direct het bos in lopen met de hond, de frisse natuurlucht ruiken en helemaal tot rust komen? Niets! Dit heeft de omgeving jou te bieden.

image alt

Swifterbos

Aan de voet van het plan ligt het Swifterbos. Trek je schoenen aan en loop vanuit je voordeur het bos in. Dit overzichtelijke bos is perfect voor een hardloopronde in de ochtend, een kleine wandeling in de middagpauze of een blokje om aan het einde van de dag. Zo dichtbij dat het voelt als een uitstapje in eigen achtertuin.

image alt

Natuurpark Lelystad

Neem je verrekijker maar mee, want de Big Five spot je natuurlijk – gewoon - in Lelystad! Op twintig minuten rijden van 't Luweland bevindt zich het Natuurpark Lelystad met onder andere wisenten, Prezwalskipaarden, elanden en herten. Je kunt hier ook fijn wandelen en fietsen, want er ligt in totaal 18 kilometer aan fiets-, wandel- en struinpaden in het park.

Tijd voor een kopje koffie? Strijk neer bij Restaurant Hajé en kom compleet tot rust op het terras aan het water.

Oostvaardersplassen

Een dag eropuit met het gezin? Op ongeveer 25 minuten rijden vanaf ’t Luweland vind je de Oostvaardersplassen. Een uniek moerasgebied met rietvlaktes, graslanden, waterplassen én bossen. Het is bij uitstek dé plek voor vogelliefhebbers. Daarnaast kom je er ook andere dieren tegen zoals wilde paarden, edelherten, vossen en reeën.

Wisentbos

Niet één bos in de buurt, maar twee! Het Wisentbos ligt aan de rand van Dronten en laat opnieuw zien wat voor een prachtige natuur de omgeving kent. Onze tip? Neem het Kuierlattenpad, deze wandelroute brengt je naar het uitzichtpunt gelegen aan de rand van het bos. Vanuit hier kijk je weids uit op omliggende akkers. Voor de kinderen is er het Wisent Educatiepad, waarbij ze alles leren over het gelijknamige dier.

Weerribben

Actievelingen kunnen in de buurt terecht bij De Weerribben. Dit nationale park biedt prachtige wandelroutes, maar voor de optimale beleving ga je hier te water in een boot of kano! Vaar steeds verder het groen in totdat je enkel omringd wordt door natuur. Je kunt hier eindeloos genieten, vogels spotten en misschien zelfs nog een otter tegenkomen.

Natuurlijk wonen

Relax en kom tot rust in de natuur: in ’t Luweland moet niks, maar mag alles. Ook wonen midden in een groene oase? Meld je aan onderaan deze pagina en blijf automatisch op de hoogte van de ontwikkelingen in ’t Luweland.

Iets vragen? Neem contact op
Meer over de planning Planning 't Luweland