Ontdek de Tulpenroutes in Flevoland

15 april '24

Vanaf zondag 7 april tot en met zondag 5 mei is het weer zo ver: de jaarlijkse Tulpenroute Flevoland. Omdat de velden dit jaar eerder in bloei staan, zijn de fiets-, wandel- en autoroutes eerder van start gegaan op zondag 7 april. De Tulpenroute leidt je langs verschillende tulpenvelden in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. Een prachtig, kleurrijk tafereel en dat om de hoek van ’t Luweland in Swifterbant!

Wist jij dat…?

De tulp oorspronkelijk uit Centraal-Azië komt en al bekend was bij de Turken en Perzen? Pas in de zestiende eeuw werd de tulp in Europa, en dus ook in Nederland, geïntroduceerd. De eerste bollen die in Nederland werden geplant, waren geel. In de 17e eeuw was de handel in tulpen zo populair dat er zelfs een speciale term voor was: ‘tulpenmanie’. De bedragen die toen voor één tulpenbol werden betaald, waren zo hoog dat ze gelijk stonden aan de prijs van een huis. Vandaag de dag bestaan er ongeveer 75 verschillende soorten tulpen, variërend in kleur, grootte en vorm. En wat ook leuk is: de bloemblaadjes van een tulp zijn eetbaar! Ze worden vaak gebruikt in salades of ter decoratie van gebak. Heb jij ze al eens geproefd?

image alt

Bekijk ze van dichtbij!

De Tulpenroute is het kleurrijkste evenement van de Flevopolder. Er zijn verschillende fiets- en autoroutes uitgezet variërend van 20 kilometer (fiets) tot 100 kilometer (auto). In Swifterbant is er ook een wandelroute van 8 kilometer. Ontdek de omgeving van ’t Luweland te voet tijdens de zonnige lentedagen. Verschillende (agrarische) bedrijven openen langs de route hun deuren. Zo leer je de omgeving direct beter kennen! Ben jij benieuwd naar de verschillende routes en activiteiten, of wil je meer informatie over dit evenement? Bekijk dan de website van Tulpenroute Flevoland.

Meer informatie

Hier komen jouw woondromen uit

Droom jij van het wonen tussen de tulpenbollenvelden? Deze droom kan zomaar werkelijkheid worden in ’t Luweland in Swifterbant. In deze prachtige omgeving, dicht bij het Ketelmeer en met het Swifterbos naast de voordeur, wordt een nieuwe wijk ontwikkeld. Gebruik de vrijheid en ruimte om hier te genieten; van elkaar, de rust en de eindeloze mogelijkheden. De drukte opzoeken? Binnen 15 minuten sta je in het centrum van Lelystad. In ’t Luweland woon je in een groene, duurzame woning. Nieuwsgierig geworden? De woningtypes staan nu online. Meld je aan bij jouw favoriete woningtype(s) en word automatisch op de hoogte gehouden van de verkoop.

Bekijk woningaanbod
Iets vragen? We helpen je graag! Neem contact met ons op
Welk woningtype spreekt je aan? Bekijk alle woningtypes