Meer over meerwerk

3 juni '24

Een uitbouw aan de achterzijde, een gevelpui met dubbele deur in de achtergevel of een dakkapel? Bij In de Luwte fase 1a en 1b is er genoeg te kiezen qua meer- of minderwerk. In de Luwte fase 1a bestaat echter volledig uit FijnWonen-conceptwoningen dus ontdek de mogelijkheden omtrent meerwerk in de optiekeuzelijsten. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw favoriete woningtype? Lees dan snel verder!

Meer- en minderwerk

Over het algemeen is het bij nieuwbouw heel simpel. Je kunt een woning casco kopen - dus zelfs zonder sanitair en badkamerinrichting, en regelt dan de afwerking zelf. Handiger is om een woning ook inclusief sanitair en badkamerinrichting te laten opleveren, wat voordeliger is aangezien de aannemer voordelig inkoopt bij tegel- en badkamerleveranciers.

Bij de FijnWonen-conceptwoningen uit In de Luwte fase 1a is het echter niet mogelijk om de badkamer casco op te laten leveren. Bij deze woningen wordt de badkamer opgeleverd op basis van 1 van de 3 keuze concepten. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan de sanitair-brochures bij jouw favoriete woningtype of lees hier verder.

Bij In de Luwte fase 1b kun je zelf bepalen welke tegels en badkamer je wilt, de aannemer biedt een standaard model en daar kun je op inspelen. Je kunt daarnaast ook fundamentele aanpassingen laten doen aan de woningen van In de Luwte fase 1a en 1b zoals een uitbouw. Dat noemen we meerwerk en komt bovenop de prijs van een woning. Als je bijvoorbeeld geen badkamer wilt is dat minderwerk en wordt dit van de prijs afgetrokken. Dit alles is in de optiekeuzelijst opgenomen, deze vind je onder het kopje downloads bij jouw favoriete woningtype op deze website.

Nieuwbouw Meerwerk

Opties in In de Luwte fase 1a en 1b

Genoeg over wat meer- en minderwerk is, laten we het leukste bespreken: wat is er allemaal mogelijk bij de woningen in In de Luwte fase 1a en 1b?! Er zijn verschillende woningtypes in deze fases. De starterswoningen, de tussenwoningen, de hoekwoningen en de levensloopwoningen zijn conceptwoningen van FijnWonen.

In de Luwte fase 1b bestaat uit twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Bij een aantal van deze woningen is het mogelijk om middels meerwerk een dakkapel toe te voegen.

Ook leuk voor alle woningtypes: de keuze voor een uitbouw waarmee je op de begane grond extra ruimte creëert. En als we toch op de begane grond zijn kunnen we gelijk de optie bespreken van de openslaande deuren in de achtergevel. Heerlijk om op een zomerse dag alle deuren naar de tuin open te zetten!

Jouw details

Er zijn ook veel opties mogelijk voor de verdiepingen, maar deze verschillen per woningtype. Denk onder andere aan dakramen, een douchemuur, een ligbad, een 300L boiler of een zolderindeling? Het is allemaal mogelijk. En kleinere zaken waar je misschien niet direct aan zou denken, maar die wel heel handig zijn: wat denk je van een buitenkraan? Wanneer je nu instapt in een nieuwbouwproject, kun je al deze meer- en/of minderwerken opnemen, afhankelijk van het woningtype waarin je geïnteresseerd bent.

Samen met de kopersadviseur van de aannemer neem je na aankoop de complete opties door voordat de woning gebouwd wordt. Vaak kun je al snel met de adviseur rond de tafel zitten zodat je een inschatting kunt krijgen van wat het meer- of minderwerk je gaat kosten (of opleveren). Wel zo handig, dan kun je dit nog meefinancieren als dat nodig is in je hypotheek! Nu al wegdromen bij wat je zou willen toevoegen aan een woning in In de Luwte fase 1a of 1b? Bekijk dan de woningen en vind onder het kopje downloads de optie keuzelijst met alle opties en prijzen.

Iets vragen? Neem contact op
Ook wonen in 't Luweland? Bekijk het aanbod!